Koffiemachines in de horeca

Wanneer u in een horeca gelegenheid een kopje koffie besteld, gaat u er natuurlijk van uit, dat u een lekkere koffie geserveerd krijgt. Als horeca eigenaar weet u dan ook het belang van het serveren van goede koffie. Om de koffie optimaal tot zijn recht te  laten komen is een goede koffiemachine een belangrijke troef.

Wilt u voor het echte baristawerk gaan, of wilt u een volautomatische koffiemachine? Denk er goed over na, want de aanschaf van een goede koffiemachine is best een grote investering.

Wat zijn belangrijke aspecten bij de aanschaf van een koffiemachine horeca?

Hieronder geven we enkele belangrijke aspecten waar u over na moet denken bij de aanschaf van een koffiemachine horeca.

  • Wilt u koffie die u automatisch kunt zetten, of wilt u het met de hand doen?
  • Wilt u de mogelijkheid bieden om verschillende koffie varianten te serveren?
  • Hoeveel kopjes koffie moeten er tegelijk gezet kunnen worden en hoeveel kopjes koffie zullen er gemiddeld per dag gemaakt worden.
  • Hoeveel tijd mag het zetten van een kopje koffie in beslag nemen
  • Wat voor koffie wilt u serveren? Filterkoffie, vriesgedroogde koffie of bonenkoffie?
  • Zal er koffie van verschillende bonen geserveerd worden?
  • Wilt u een automatische cappuccino melk opschuimer?
  • Wilt u dat de melk voor de cappuccino gekoeld is?
  • Welke ruimte heeft u voor de koffiemachine beschikbaar
  • Wilt u een koffiemachine leasen of kopen?