Je werkplezier behouden? Dat doe je zo!

Als je elke dag met plezier naar je werk gaat, voel je je niet alleen beter, maar je bent ook productiever. Werkplezier zorgt ervoor dat je vrolijker bent, minder stress hebt en meer energie over hebt. Genoeg reden dus om te zorgen dat jij je werkplezier behoudt. Dit is fijn voor jezelf, maar ook voor je collega’s en je leidinggevende. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips om je werkplezier te behouden.

Een leuke baan

Werkplezier begint met een leuke baan. Heb jij het niet zo goed naar je zin op je werk? Ga dan bij jezelf na of het ligt aan je eigen mindset, of echt aan het werk. Welke taken zou je in een ideale situatie graag willen uitvoeren? En welke talenten zou je hierbij willen inzetten? Creëer een beeld van hoe jouw droombaan eruit ziet en kijk of dit overeenkomt met je huidige baan. Misschien wil je wel op zoek naar een nieuwe baan. Als je op zoek bent naar een baan in de bouw of in de techniek, kun je terecht bij Vakmasters.

Voldoende uitdaging creëren

Om het plezier in je werk te behouden, is het belangrijk om voldoende uitdaging te creëren. Als je net ergens werkt, is nog alles leuk, spannend en uitdagend. Maar na een tijdje ga je misschien steeds meer op de automatische piloot je taken uitvoeren, zonder nog echt uitdaging in je werk te voelen. Probeer er dus voor te zorgen dat je zelf deze uitdaging creëert. Maak bijvoorbeeld je takenpakket wat breder of volg een opleiding, zodat je nieuwe dingen leert.

Pauzemomenten inlassen

Het is helemaal niet goed om aan één stuk door te werken. Hier wordt je niet productiever van, maar ook niet vrolijker. Las dus af en toe een korte pauze in, maak een praatje met je collega of maak een korte wandeling. Dit zal je zeker goed doen!

Jezelf belonen

Verder is het belangrijk om jezelf te belonen voor je prestaties. Heb je een belangrijk doel behaald? Of heb je eindelijk die grote opdracht voltooid? Beloon jezelf dan met iets kleins. Want van beloningen word je namelijk blij!

Je werkplek opruimen

Ook is het slim om je werkplek opgeruimd te houden. Een opgeruimde werkplek zorgt er namelijk voor dat je minder snel wordt afgeleid en minder stress ervaart. Breng dus eindelijk eens die vieze theekopjes naar de keuken en sorteer je documenten netjes. Achteraf zul je hier vast en zeker blij mee zijn!