De multifunctionele printer

Vroeger werd een printer puur gebruikt voor het afdrukken van documenten. Op een dag werden er op een kantoor tientallen printjes gemaakt. Tegenwoordig kun je een printer bijna geen printer meer noemen, omdat je er zoveel meer mee kan dan alleen maar printen.

Overige functies

Printers zijn tegenwoordig multifunctioneel. Een printer kan naast het afdrukken van documenten vaak ook kopiëren, scannen, faxen en documenten inlezen. Zo kun je veel papierwerk opslaan in de cloud. Dit is natuurlijk erg handig als je als bedrijf wil digitaliseren, iets dat veel bedrijven hedendaags doen. Het klinkt onlogisch, maar voor het digitaliseren van je bedrijf is de eerste logische stap het aanschaffen van een multifunctionele printer. Deze All In One printers kun je aanschaffen bij Refurbished Printer. Al deze extra’s op een printer zijn niet alleen handig voor je bedrijf, ze zijn ook nog eens beter voor het milieu. Het scheelt namelijk enorm veel papier.

Beter voor het milieu

Uit een onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de ondernemingen in Nederland de afgelopen drie jaar aanzienlijk minder papier heeft gebruikt. Toch wordt de printer nog steeds veelvuldig ingezet. Ongeveer de helft van de tijd dat een printer wordt gebruikt, wordt er daadwerkelijk iets afgedrukt. De andere helft van de tijd wordt de printer gebruikt voor overige werkzaamheden. Een printer is tegenwoordig zo slim dat hij zelfs ingescande documenten kan converteren naar een tekstbestand voor Word en handgeschreven tekst kan inlezen om het vervolgens digitaal te maken.

Een waardevolle investering

Dat een printer dit tegenwoordig allemaal kan scheelt natuurlijk een hoop tijd. Deze overige tijd kun je weer besteden aan andere belangrijke werkzaamheden. Zo neemt een apparaat dat we altijd zagen als simpele printer de bedrijven tegenwoordig toch een hoop werk uit handen. Daarom is het aanschaffen van een snelle en goede printer een waardevolle investering in deze tijd. Kies bijvoorbeeld voor een kleurenlaserprinter voor al je kleurenprints in de mooiste kwaliteit. Het voordeel van een laserprinter ten opzichte van een inkjetprinter is dat je altijd watervaste en droge afdrukken hebt, omdat er niet wordt gewerkt met vloeibare inkt.