Wat is een all-in-one printer?

Een all-in-one printer wordt ook wel een multifunctionele printer genoemd. Dit is een zeer fijne printer om te gebruiken in een bedrijf. Doordat deze printers zo multifunctioneel zijn hoeft u er maar één van te hebben in plaats van meerdere, ook heeft u slecht één netsnoer en usb verbinding nodig in plaats van al die snoeren die door elkaar lopen.

Welke functies hebben all-in-one printers?

De bekendere functies van deze printers zijn voornamelijk printer, scannen, kopiëren en zelfs faxen. Bij een moderne of duurdere all in one printer heeft u zelfs de mogelijkheid om vanaf externe bronnen te printen, bijvoorbeeld uw telefoon of tablet. Veel bedrijven hadden vroeger meerdere apparaten staan, denk aan een printer, een scanner, een faxapparaat etc. Doordat deze functies nu allemaal in één apparaat zitten scheelt het ten eerste veel ruimte, en ten tweede veel stroomverbruik doordat er minder sluipstroom is, ook zijn de moderne apparaten natuurlijk een stuk zuiniger dan oude apparaten.

Welke soorten zijn er?

Er zijn meerdere soorten all-in-one printers op de markt, en daar bedoelen wij niet de verschillende merken mee. De soorten zijn voornamelijk:

  • A4 of A3 printers
  • Draadloze multifunctionele printers
  • Inkjet printers
  • Laser printers

Het is belangrijk voor een bedrijf dat er eerst goed wordt nagedacht over hoeveel en waarvoor u de printer gaat gebruiken. Print u alleen maar op A4? Dan is het zonde om geld weg te leggen voor een printer die ook op A3 kan printen. Doe ook onderzoek wat het verschil is tussen een inkjet printer en een laser printer, om hier in de toekomst problemen mee te voorkomen. Zo zullen er bedrijven zijn waarbij een all-in-one A3 kleurenlaserprinter beter past en bedrijven waarbij een A4 inkjetprinter beter past.

Communicatiemogelijkheden van een printer

Er zijn ook steeds meer mogelijkheden als het gaat om het communiceren naar een printer voor het doorvoeren van een opdracht. Zo wordt er steeds meer gebruik gemaakt van mobiel printen, het doorgeven van een printopdracht via uw telefoon, tablet of draadloze laptop. Echter is er nog steeds een zorg, namelijk de veiligheid. Het laatste wat u wilt is dat vertrouwelijke documenten bij een vreemde terecht komen. Het is dus ook belangrijk dat u de printer en het netwerk goed beveiligd om deze situaties te voorkomen, gelukkig zijn er daar al veel mogelijkheden voor. Dit begint vaak al bij de printer, de beveiliging op de printers wordt steeds beter. Echter moet u nog meer beveiligen namelijk het versturen van de data. Een goede oplossing is het gebruik van een authenticatiecode, deze moet de gebruiker elke keer invoeren als hij mobiel wilt printen.