Help, mijn jacuzzi warmt niet op!

Na een lange werkdag kom je thuis en wil je lekker in je jacuzzi stappen, maar hij blijkt kapot te zijn. Het water voelt niet lekker warm aan, dus zo heb je geen zin om het water in te gaan. Ontzettend vervelend, want je had je net zo verheugd op een ontspannen sessie in je jacuzzi! Natuurlijk wil je dat je jacuzzi zo snel mogelijk wordt gemaakt, zodat je snel weer kunt genieten van het lekkere warme water. Maar welke stappen kun je ondernemen om ervoor te zorgen dat je jacuzzi snel weer lekker warm is? In deze blog vertellen we je mogelijke oorzaken van een jacuzzi die niet opwarmt. Sommige kun je zelf gewoon oplossen, waardoor je jacuzzi snel weer optimaal werkt.

De jacuzzi wordt niet goed afgedekt

Het lijkt misschien te simpel, maar misschien is je jacuzzi gewoon niet goed genoeg afgedekt. Je jacuzzi kan namelijk niet goed verwarmen als deze niet is afgedekt. Vaak neem je maar even plaats in de jacuzzi, en de rest van de dag kan de jacuzzi opwarmen. Om ervoor te zorgen dat deze warmte wordt vastgehouden, is een goede afdekking heel belangrijk. Investeer dus in een goede cover en dek je jacuzzi na elke sessie goed af!

De heater staat nog te kort aan

Wil je een dag na het vullen van de jacuzzi al gebruikmaken van de jacuzzi, maar is het water niet warm? Dan kan het helpen om gewoon wat meer geduld op te brengen. Het duurt namelijk gewoon even voordat de jacuzzi echt lekker op temperatuur is. Zeker als het buiten wat kouder is kan het enkele dagen duren voordat je jacuzzi warm is. Om het proces te versnellen kun je je jacuzzi vullen met warm kraanwater. Naast het feit dat je jacuzzi zo sneller warm wordt, is dit ook nog eens een stukje goedkoper dan het verwarmen van koud kraanwater met de heater.

Er staat een melding op het display

Heb je lang genoeg gewacht en je jacuzzi altijd goed afgedekt? Dan kan het zijn dat er een melding op het display staat. Staat er bijvoorbeeld FLO, FLOW of FLC? Dan kan er een storing zijn. ECO of ECON betekenen dat de spa in een bepaalde stand staat waardoor hij alleen op bepaalde tijden wordt verwarmd. SLP houdt in dat de jacuzzi in de slaapstand staat en daardoor niet warm wordt. Deze stand wordt vaak gebruikt als mensen op vakantie gaan. Deze problemen zijn simpel op te lossen door de jacuzzi uit deze stand te halen.

De stroom is eraf

Check ook altijd even of de stroom er nog op staat. Is de stroom eraf? Probeer de elektriciteit dan weer terug in te schakelen. Als de stroom er snel weer af gaat, is er vaak een pompstoring of er is iets met de heater aan de hand.

De heater is kapot

Zijn alle bovenstaande redenen niet voor jou van toepassing? Dan kan het zijn dat de heater kapot is. In dit geval is het verstandig om een professional in te schakelen die het probleem voor je kan oplossen. Zo kun je voor een reparatie terecht bij Spa Care Brabant, die altijd een uitgebreide selectie aan spa-onderdelen bij zich hebben in de servicebus. Zo is je jacuzzi snel weer gerepareerd en klaar voor gebruik!